Szigeti György
Észrevételek
Tehetséges az, aki
többet tud, mint tanult,
igazságát csak ő
és nem más mondja ki,
amerre elindul,
más irány, mint a múlt,
jövőbevezető,
az egyetlen kiút.
Nincs, aki ne lenne
elég erős ahhoz,
hogy másoknak ártson.
A szeme se rebben,
mikor zavarba hoz,
a beavatatlan
irul-pirul, haboz,
mint egy jó mosópor,
őrzi a kabáton
az oda pottyantott
pöttyöket vitézül,
nem ámul, nem rémül,
ő csak viselkedik,
a lába elé néz
példamutatóan,
és azt mondja, jól van.
Amíg nem vádolják,
nem is védekezik,
minek javítani,
ha csapnivalóan
elrontott az egész,
így javíthatatlan,
mint bambában az ész.
Kettő, különböző
jót, sokat beszélni,
mert, ha nincs vágy benne,
nem szenvedhet hiányt,
s akinek szíve sincs,
csak fülére hallgat,
valamit üzenne,
s nem talál nyugalmat.
Legbiztosabb félni.
2015. május 7.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-05-07 06:31:13 Utolsó módosítás ideje: 2015-05-07 06:31:13
|
|
|