Lápi léptek
E puha iszapba, lápafői lápba
süllyed lépteimmel lelkem ifjúsága.
Bekerítettetek, szíven lövöm magam.
Nem menekülés ez, csak az útvonalam.
Nézem az utolsó szappanoperámat,
nem találom benne cuppogó pinádat.
Elsül a pisztolyom, hagyj el, porkolábné,
Zsubri betyár többé nem lehet a szádé.
Harangzúgás ébreszt halottkémet, papot,
részeg álmaimban tót vagy német vagyok.
Ükunokám, Marci majd verseket szaval,
ő tudja, ki voltam: csak egy vagány magyar.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-05-06 13:44:21
Utolsó módosítás ideje: 2015-05-06 13:44:21