Édes álmom az én kiadott könyvemről és annak szép Világáról...
Kiadták a könyvem! Bőrkötéses lett !
Ott találtam a könyvesbolt polcán.
Tudtam , hogy egyszer sikerülhet
a költőnek babért tenni dolgán.
- Mondanám.
S ott állna anyám,
haja kontyba fogva .
S fürdötten, zsabóban apám
Parolára nyílna jobbja.
És én, harmincöt évesen
úgy állnék ott, mint az egyetlen jelen
a bádoglavór mellett :
Mondanám: Fiatok ünnepelhet !
S a szénfüstös proletár-telep
lelne a könyvemben kincseket;
és munkások , parasztok oldalán
a tarisznyában ott pihenne, mint kitűnt porcelán.
Ó és figyelném, ki hol lapozza fel.
S hozzá is írnék, hogyha kell.
csak jóanyám előtt pironkodnék szerényen -
Hazatért fiad, három napja étlen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Nincs, csak álmodom. de épp ezért álmodom...Feltöltés ideje: 2015-04-29 01:01:45
Utolsó módosítás ideje: 2015-04-29 01:04:26