Morzsiról és anya Niveájáról
I.
Kockásfülű Nyúl főzte a kakaóm
Cirmos Cica vetette az ágyam
Misi Mókus lökte a hintám
Telhetetlen Méhecske vágta a körmöm
Veszett Róka harapta meg Morzsi kutyánk
húgommal répamagot vetettünk a sírjára
répát termő halottaink metszették el Misi Mókus torkát
II.
királykék, kerek, lapos fémdoboz
a nőiesség
anya az éjjeliszekrényén tartotta
gyűrött papírzsepik és képnélküli könyvek kupaca alatt
és minden fürdés után a bőrébe itatta
anya keze mindig illatos és puha
tenyere forró érintése gyengéd
anya keze süteményt gyúr bábot varr gyöngyöt fűz
macskát etet mesekönyvet lapoz sebet kötöz
erősen fog nehogy elüssön az autó
anya keze ablakot tisztít apa fáradt karját simítja
mandarint pucol a kis betegnek kiválasztja a legszebb banánt
lázat csillapít
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.