Szerenád
,,Csak én állok itt, az éji bolond,
Régi, régi álmoknak új bolondja.”
(Radnóti Miklós : A bolond és a Hold )
...rácsodálkozva az új napokra,
elnézve, hogyan értek az ezredfordulóra
népszerű fantázia-képek
levert valósággá.
Majd hogyan rothadt meg sem csodált megszokássá
még zsenge,de blazírt lelketekben az élet.
Fázom. Már nem ölel
az agyhullámok virtustánca .
Virtuális koherencia fonatain csüng a Világlélek - így,
a semmi ágán ringatózva, azt mondják
látni a Hold másik oldalát -
Sercenő kották disszonáns ritmusába kötve
morajlik a meggyötört világ folyvást előre,
és csak a flúgos, ki egy helyben áll,
s kántál a Teliholdnak régi,
ezüstös melódiát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-09-09 18:42:25
Utolsó módosítás ideje: 2014-09-09 18:42:25