ESKÜVŐN
Eljött a nagy nap, vágyatok rég mi volt,
Egymás szemébe mondni az esküszót,
Örökre megfogadni hűen:
Szívetek más rabul már nem ejti.
Felzeng a dallam, indul a nászmenet,
Egy toll, s a nagykönyv őrzi a szent frigyet,
Rajongva ámul mind a vendég,
Gyűrűtök csillan a gyertyafényben.
Júnó, s házasság őrei-istenek!
Most jöjjetek Ti, óvni e két szivet!
Mondjátok éljenek sokáig,
Bánat az útjukat elkerülje!
(lányomnak)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-07 16:34:43
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-07 16:34:43