MENJ MÉLYEBBRE !
Te tudod szeretni a kagylót, ki a gyöngyöt hordja;
meg tudod érteni a fájdalmát és a szabadságvágyát.
Nem tárod föl egy gyöngyért azt az aprócska
kagyló-várat, s te tiszteled valóban,
hogy az egy vár.
A gyöngyhalászok többsége nem ilyen.
De te menj mélyebbre,
nézd meg a homokba rajzolt arcot.
Az odalent élő parányok rajzásukkal a
homokba vésték Isten képét.
A gyöngyhalászok többsége nem látja.
De te menj még mélyebbre.
Emlékszel Isten jelére,
mit hennával a homlokodra írtam?
Egy háromszög
benne egy szem
alatta felhőhabok.
S most menj mélyre!
Ha a jelet megfordítod
fölül lesznek a tengerhabok
s a háromszög, melyben egy szem ül
lefelé mutat -
Pontosan abba a mélybe,
ahová érkezel.
Ez a lélek jele.
A lélek jele Isten jele,
csak a mélybe mutat.
A gyöngyhalászok többsége még soha nem látta.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-05-08 22:10:04
Utolsó módosítás ideje: 2014-05-09 10:01:41