A Nimfa
M. Évinek
Ha sokat ábrándozol és fohászkodsz
kicsit: talán kegyesen megjelenik
(illetve láthatárodon feltűnik
és azt hiszed, elvezet a csodához).
A vágyad zsákutcába kormányoz:
acélszín szemű Nimfa kacérkodik
csupán veled -- szöszi hajától izzik
fel benned a Tűz, mi felé irányoz.
A Nimfa nevet és játszik veled
(de vele minden játék érdekel
-- főképp, ha reméled, tiéd lehet)!
Utoljára úgyis reményed hal el:
ifjú Faun lehetsz Nimfád mellett!...
(a sírvilágban is erre élvezel)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-01-07 13:43:39
Utolsó módosítás ideje: 2014-01-07 13:43:39