Az alma és a fája
A koleszdíjamat elkurváztam, elkocsmáztam,
és rendszeresen meghágtam a nevelőnőt,
aki így elengedte tartozásomat.
Egy keveset félre is tettem.
Anyai dédapám a tiszti fizetését
nőkre, kártyára, italra szórta,
ivócimborái frontcéduláit kiemelte a nyilvántartásból,
de hogy lássák, milyen igazságos,
testvéréét benne hagyta,
aki másnap el is esett a háborúban.
Felesége elvált tőle,
a nagylegény pedig hősi halált halt fiatalon
agydaganatban.
Állítólag rá hasonlítok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-12-31 11:04:38
Utolsó módosítás ideje: 2013-12-31 11:04:38