Amíg a csendet hallgatom
Amíg a csendet hallgatom,
a hold benéz az ablakon,
láthatja, hogy üres a lap
előttem, épp a tollamat
igazítom, hogy kezdjek el
írni, ha nékem megfelel.
Korán van, még sötét az úr,
pár óra múlva lesz azúr
az ég, ha majd a csillagok
nem látszanak már, nem ragyog
egyetlenegy sem odafenn,
ha majd a lelkem megpihen,
nem leszek ilyen zaklatott,
elkezdhetek egy új napot,
bejárhatom a képzelet
segítségével, hogy lehet
cikázni ég és föld között,
ha belém visszaköltözött
a tudás, hogy az igazat
megtaláljam a nap alatt,
s belássam, hogy azt akarom
én is e hűvös hajnalon,
magamhoz a legjobb legyek,
másokhoz is így lehetek.
Egyébként pitymallik az ég,
a bölcsességekből elég.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-29 06:24:46
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-29 06:24:46