változatok Pessoának
hazug az ember, ha ír,
inkább mint a kutya, ha ugat;
mert a leírt igazabb mint a valóság,
az ugatásnak pedig oka és célja valódi.
nincs nagyobb hazugság a hallgatásnál,
az elő nem hívódó áltatásnál – hogy voltál.
az igazi költészet mindig hazug, mert
igazabb a valóságnál; pedig a valónál
nem lehet valóbb semmi.
a nagy igazmondók hallgatnak, olykor
visszajő róluk a hangunk –
akkor azt hisszük, egyetértenek velünk.
nem több ez, mint a magány visszhangja,
pedig közös igazság nincs, ha szólunk róla,
már elfajul, csupán hangunk szeretjük.
dolgok és lények, van, ami van, vagyok, aki vagyok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-03-01 23:57:58
Utolsó módosítás ideje: 2013-03-01 23:57:58