igen
igen
mert vannak a szép és jó dolgok. igen.
és vannak a távolabbiak: a hegy,
erdő, mező, tenger; a világvége
és az út Hozzá, ami hátára vesz
és visz, igen. a kozmoszt ne felejtsem,
se az első atomot, a déenest;
a másolás jogát, kötelességét,
akár a színeket. a szabadságot
– lehet –, már megint kifelejtettem, de
elvégre a szabadság fantázia,
miként az ember, igen. téged meg hogy
is hagynálak ki, "brátom", szerelmetes
barátom; olyan ez, mintha figyelmem
késztetne jobbra, pedig benned minden,
az egész emlékezete, csak legyél,
"a fej lehajlik és lecsüng a kéz". nem?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-02-27 22:47:10
Utolsó módosítás ideje: 2013-02-27 22:47:10