jött egy vörös
belém karolt,
zöld szemével
elcsábított,
megmutatta
kapualjban,
mi van neki
s merre tartsak.
meseautón
utaztatott,
fel és le is
táncoltatott,
kinyújtóztam
vizes árkon,
zöld szemében
kéjes álom.
percek alatt
felnőtt lettem,
de zöld szeműt
nem szerettem.