vasárnap reggel a balkonon egy gyűrött cigarettával
asárnap reggel, csendes világ ez ilyenkor.
A panelházak zsúfolt ember-raktárakká vált
romjaiban, elfáradt vagy megbékélt, a máskor
gépies rohanás, a pénteki diszkózaj is elszállt
némán vár egy hétig, néhány szüzességgel együtt.
Röhej, de a tampon most a hímeknek kellett,
pálinkával meglocsolva kúp helyett, mindenütt
kábszer szag - repülni akarók a föld felett.
Kis-szobás bulik, de szombaton - az ablakon -
kidobált sörösüvegeket is összesöpörték már
a létminimumon élők, örökké éhezők, álmokon
tört át a vasárnapi hajnal, persze már rád vár
egy újabb hét, ebbe a semmibe beledögleni.
Valami vizes hó hullik, egy gyűrött cigaretta
napindításnak a balkonon, rongyos felhők
vonulnak valahol a tíz-ház összepakolt szinten.
(valahol már tavasz-idők közelednek)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-02-17 23:57:21
Utolsó módosítás ideje: 2013-02-23 17:37:42