ez is tizenhárom sor
és ha minden úgy jó, ahogy van?
és ha egészséges minden, ami van?
élsz-e még, ha így látod, szólsz-e?
nincs feladvány, nem a rosszat
látod meg a jóban; nem az időt
leplezed le rothadásában, mert
az időt látod érlelő mivoltában,
míg kirostál, a tapasztalás örömét
adja, és nem kérdi, akarod-e: vagy.
hiába a kérdés - voltál-e, vagy leszel;
mindent elönt feltartóztathatatlan
a jelen, ami egyszer van; bármi más
ismétlés csupán, ha ruhája más is.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-02-02 23:23:32
Utolsó módosítás ideje: 2013-02-02 23:23:32