Életigenlések és kételyek
Mi legyek? Könny legyek, ki szemekbe gyűlt!
Most négyzetre emellek és utállak,
Miért siratlak, míg jégheggyé hűlsz,
Amikor élve-félve megtalállak?
Hogyan gyullad és meddig parázslik
Zsarátnok és a többi zsarnokom?
Úgy vagyok, mintha a hű komornyik,
Csukná-nyitná veled a Világot,
S miként a bőröm alá rejtőzött
Gyereket, dédelgetem a rákot.
Hosszan ringatom, elkendőzöm
Kopasz csontfejét, tán így kívánom…
Lehajtott fejjel emellek magasra
Bús-lomha lét. - S utunk Anyánk mutatja.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-01-23 15:20:12
Utolsó módosítás ideje: 2013-01-23 15:38:03