a krumpli
a téma a postaládában hevert.
polgármesterünk üzent,
nem Kossuth Lajos,
kinek regimentje elfogyott;
neki van(!) sok nyugdíjasa,
kinek van, lesz szavazata;
így hát megnyerésükre
cselt eszelt ki: adunk nekik
tizenöt kiló krumplit a télre,
nehogy már éhen haljanak - ingyen!
személyi, lakcímkártya
s izmos karok;
én pedig számolok:
a piacon az egész ezerötszáz,
s nem tör ki a frász,
hogy igazoltatnak, számon
tartanak, mert elfogadtam,
hazacipeltem, s mielőtt megrohad,
mindmegettem; igen a burgonyát,
miből csinálhat bárki paprikást;
levest, pürét, akár pogácsát;
kinek van hajléka, konyhája,
s még valamicske pénze.
Tisztelt Polgármester Úr!
ha jót akar, ne nézzen hülyének!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-23 13:43:41
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-23 13:43:41