hajnali telefon
Ma halt meg anyám.
Vagy talán tegnap, nem is tudom pontosan.
„Anyja meghalt…”
( Albert Camus: Közöny)
hajnalban ébreszt a dallam
mióta mobil van dalol
részvétem
meghalt az anyja
dermedten hallgatom
a rutin részvét hangja
megszokott unott
hadarva sorolja
a gyors tennivalót
mit vigyek-hozzak
és hogy ne féljek
a jövő havi díjat
visszautalják
de kérjem
mert a könyvelésben
ha rám dőlt is az ég
rendnek kell lennie
nem egyszerű kép-
let anyám most nekem
lehet fel sem fogják
anyát még sohasem temettem el
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-01 09:09:47
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-01 09:09:47