Menteni akartam (átírat)
Valaha életet akartam menteni,
nem lábcédulákat bokákra tenni,
kihűlt testekre lepedőt fektetni,
kergettem a halál angyalait ,
mint igazi kedves nővér,
Egy pillanatra, amikor
egy lélek elszállt,
reméltem, valahol várják,
nem földben élő lárvák.
Hittem, a halál fehér köpenyemtől megijed,
sarkon fordul, leül egy padra talán rágyújt
egy cigarettára, majd halkan távozik,
talán káromkodik, fekete kabátját ledobja,
hamuszürke köddé változik,
újra dobogni kezd a vértelen szív,
felnyílik a szempár, a szemfedő is elszáll,
kezemmel szorítottam a semmit,
piszkos, fehér köpenyemet
mint fehér zászlót a halálnak adtam.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-09-12 22:34:42
Utolsó módosítás ideje: 2012-09-12 22:34:42