A kulcs
Hol van a kulcs, nyitója végtelennek?
Hullnak hideggé lett álmú egek.
Értelmet színlel gőgös értelmetlen,
s a szemek mind kihűlt-fénytelenek.
A bölcs, lehet, a kulcsot megtalálta,
s hol a kéz, hogy zárba illessze be?
Az ő keze már remegő, erőtlen,
s régen kereszten az ő istene.
A bölcs, igaz, a kulcsot megtalálta,
de csak legyint: tudja, hiába már.
Farkas szónokol rút lelkű világban,
s részeg pásztor a tegnapi király.
Áthull a kulcs a hulló álmú égen,
s a bölcs - szemében könnyel - hull vele,
s Nagy Kereszten fordított legendát:
igazat vérzik az ő istene.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: ÚJ HEVESI NAPLÓ, 2001/7