Várj reám...
Szimonov-parafrázis - modern változat
'várj reám, s én megjövök'
ha fújsz is rám nagyon
várj, ha szemmel vernek is
kifut rozzant hajóm
várj, ha biztat elvbarát
ne is törődj velem:
barlanglakó vén spiné
ki gúnyszót érdemel
várj, ha most nem is vagyok
vitorlám messze vitt
ördöglelked örvendjen
hisz lesz még ünnep itt
várj, ha sárguló színek
búsítják szép szíved
várj, ha táncos lábakon
az ősz feléd libeg
várj, hisz te mentettél meg
nem tudja senki sem
gyűlölni tudsz úgy, ahogy
tán meg sem érdemlem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-09-01 10:53:46
Utolsó módosítás ideje: 2012-09-01 10:53:46