Találkozás
Találkoztam egy fiatalemberrel,
sötétbarna, erős, dús haja volt,
zöld szeme fölött fekete szemöldök,
és annyi kedvesség, nem indokolt,
mint amennyivel ez az ifjú ember
ismeretlenül is megszólított,
és azt mondta, hogy majd ötven év múlva
éppen olyan lesz, mint most én vagyok.
Dús haja megritkul nagyon erősen,
keze majd biztosan reszketni fog,
szeme köré csak néhány ránc vésődik,
s indokolatlanul nem mosolyog.
Ahogy így rám tekint, látja jövőjét,
azt félelmetesnek képzeli el,
megszidott ezernyi hibám miatt is,
amiért később csak ő vezekel.
Bűnösnek éreztem magam miatta,
elrontok majd egy ifjú életet,
kedves volt hozzám, s én nem ígérhettem,
nem viszonozhattam tiszteletet.
Sokáig tartott a beszélgetésünk.
Nem érzékelte a sugárözönt.
Észre sem vettem, a fiatalember
elillant mellőlem, s nem is köszönt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-08-06 14:05:00
Utolsó módosítás ideje: 2012-08-06 14:05:00