jól átvert
Isten jól átvert;
a következő ilyennél biz’isten
ateista leszek, vagy alkoholista –
erőset az erősebbel lehet csupán
szenvedélyileg legyűrni –
úgy csinált, mint forgalmista,
bot kezében, zászló rajta,
lobogtatta, merre hajtsak;
kis híján, hogy megfordultam;
megfordulok, visszanézek,
Isten sehol; az egészet ki tervelte
ki, mondjátok: sín mindenütt
összevissza, páros forró
vasas rácsok, akárha
a pokol lenne vele berácsozva.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-07-02 10:46:07
Utolsó módosítás ideje: 2012-07-02 10:46:07