Ellentétes párhuzamok mintájára
Megtaláltam – mert nem kerestem;
megszerettem – mert nem követelte –
küzdöttem ellene – mintha én lennék,
szaván fogtam – mert mindig elbeszélt,
mellettem állt – mert sosem vettem észre,
biztatott folyvást – amikor nem mertem,
itt vagyok – mert ő nincs, s már mióta,
nem hisz öröklétben – de lelkem foltozza,
akárha nem lenne – hiszem, tudom, van,
más világban másként hívják – én vigyázom,
fölösen soha – félem, még megbántom,
annyit tud, mint én soha – mire ment vele,
enyém az élete – el kéne kezdenem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-29 01:36:59
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-29 01:36:59