(folyékony)
Keresel egy mondatot, mely úgy zubog, mint a vízesés-pont hozzád passzol.
Néha a fővezetékben motoszkál, kicsobog a csap száján, mikor alszol.
Keresed ezt a mondatot, melybe belehullott minden további mondat.
Elárasztja a szobát, lebeg az ágy, a paplan-ez ad ritmust álmodnak.
Csak addig keresed, míg fel nem ébredsz, rozsdáll a kés, megállt az óra.
Ebben még nincsen semmi félelmetes-és ma sem volt szükséged altatóra.
Lehet, hogy ott van a fák között messze, hatalmas levelek takarják el.
Ösvényre bukkansz, hol nyomát hagyta, vizes az arcod, ahogy igyekszel.
S meg-megállsz persze, néhány pocsolyában tükörképed látod: másik világ.
(hogy rád hasonlít, ezt még nem érted, s csak sejteni véled, benne mi rág)
Keresed ezt a mondatot: folyékony-meg is szólalt minden nyelven egyszer.
Vele beszél az eső, a vizes fű. Hogy csapdába ejtsd, nincsen erre vegyszer.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-06 09:31:26
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-06 09:31:26