Tételmondatok /Wisława Szymborska: Lehetőségek verse nyomán
Szeretnék egy színes ceruzát, hogy megrajzoljam a boldogságot.
Szeretnék egy hétágú ollót, hogy kivágjam az örömöt, amit szétfröcsköltem a rajzlapon,
s majd kitűzzem az égboltra.
Szeretnék egy nagy adag enyvet, hogy a lehullott virágszirmokat összeragasszam.
Szeretnék egy zöld pöttyös labdát, amibe ha belerúgok, ne fájjon neki.
Szeretnék egy hálót, amivel csak azért fognám ki a halakat, hogy visszapottyantsam a vízbe.
Szeretnék egy olyan órát, ami sohasem járna, mert az idő múlása csak lebénít.
Szeretnék egy boros kannát, ami a beavatkozásom nélkül újratöltődik.
Szeretnék egy gyorsíró tollat, ami magától futná meg a sorokat.
Szeretném, ha az élet rímelne az egészséggel, s a bogyókat a gyógyszergyártó nyelné le.
Szeretném, ha a Tételmondatok a Kikötőben landolnának, s nem a Kukában kötnének ki.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-25 01:05:55
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-25 01:05:55