ARANYÁSÓK
Jack London emlékének
Megyünk-e még a roppant hegygerincen
a csillagfényes erdőkön keresztül
az ismeretlen szabadság elé?
látjuk-e még: ívén a messzeségnek
a gyöngyarany nap mint ég újabb fenyők közt
s utolsót lobban - már a tegnapé?
miénk a táj ahol vizek rohannak
végtelen kékbe kitáguló holnap
olthatatlan szomját eloltani
merünk-e majd délkörök áramának
s egymásnak is - athéni vágyainkról -
felszabadult szavakkal vallani?
úgy érzem most: bár tábortüzeinken
átfúj a szél s a lángok sokasodnak -
lehet: utánuk jelzés sem marad
csak fény-mozaik lendülő tükörlét
bolyong útvesztő erdő-sóhajokban:
csillagfényes gyönyörű pillanat
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: ÉBRESZTÕ IDÕ. Antológia. (Salgótarján, 1979)
Kiadó: Nógrád megyei Lapkiadó Vállalat