A KISEMBER
éjjelente jön a kisember, aki
lehúzza takaród, míg alszol.
ellopja álmaidat, titkaidat.
éjjelente jön a kopasz kisember.
amikor jön a kisember, takaród,
párnáid, lepedőd, mind-mind farkas-
bundából vannak. farkasokkal is
álmodsz, amikor jön a kisember.
és álmaidban olyankor több szája
van minden barátodnak, több
szemük van, több orruk, és több arccal
mosolyognak, amikor jön a kisember.
és olyankor, amikor a kisember
jön, csupasz falakat álmodsz,
nagy kerítéseket, mindegyiken
át tud mászni a kisember, hozzád jön,
és te álmodban szerencsét próbálsz,
talán le tudod mosni magadról a kis-
embert, de mindig a hátad mögött áll,
ha fekszel, csak feje búbját láthatod,
hallod szuszogását, és egyre csak valami el-
felejtett illatra gondolsz, míg jön a kis-
ember, éjjelente, hozzád, érted jön,
amikor farkasok közt fekszel, álmatlanul.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-11 12:51:54
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-11 12:53:27