MEDITÁCIÓ
Rohanó világ modernségek
atomkorszak sistereg,
hol kóborog merre jár most
zúgva szállva
tovatűnő lepke szárnyán ?
Ember lakta, megtiporta
kerge - berge okos elme
szenzációs nagyvilág ?
Elmerengve nézelődve
atommáglyán henteregve
itt vagyok hogy lássatok !
Béke szárnyán elrepülve
harsonák köztellibegve
földre szállok, meg - megállok.
Földgolyónknak dimbes - dombos
felületét megtiporva
felkavarva itt vagyok.
Itt vagyok, de minek vagyok,
hiszen semmit nem tudok ?
Nem tudok, nem tudok,
segíteni sem tudok,
akkor miért - miért - miért vagyok ?
Űrrakéták száguldoznak,
ölik egymást az Emberek,
legyen Béke kérve - kérem
némuljon a harci zaj.
Földgolyónkon kezet fogva
átkarolva táncot járva
elvont dolgokon meditálva
atomkorszak, modern évek
felvilágosult vidékek
kavarogva kóvályogva
gyászos elmék felvidulva,
Értelemtől villanyozva
jertek - jertek, ittvagyok !
Ittvagyok mert itt kell lennem,
Ember vagyok úgy hiszem.
Segíteni, megpróbálni
minden dolgot rendbe hozni
Földkerekség Glóbusz népe
serénykedve úgy figyelj !
Nézd meg jól az évek röptét,
tanulj, műveld jól magad.
Csak előre, semmit hátra
a jövőre ránevetve
nem feledve,
új erővel küzdelemre
kipihenten bandukolva
Emberek közt bátran kelve
énekelve,atommáglyán
maghasadást megfigyelve
gondolkodva elsietve
rögös úton, sima úton
állj helyt mindíg Értelem !
Bakonyszentkirály, 1975. 05. 12.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.