Mint hulló falevél
Mint a hulló falevél
Minek szélét az őszi Nap perzselte szét
S bágyadtan hull a porba
Mint az egynyári levél
Minek ereit a szennyes féreg rágta szét
S bágyadtan hull a porba
Mint a fagyott levél
Minek alig érzet éltét érdes fagy töri szét
S bágyadtan fagy rommá
Úgy hullok én is.
Mint rongyos, ágrólszakadt levél
Minek szélét más napja perzselte szét
Minek ereit egypár féreg rágta szét
Minek alig érezhető Éltét fagyasztók szava töri szét
S oly bágyadtan, halottan és éretlen hull porba s fagy rommá.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-07 02:31:49
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-07 02:31:49