Milyen ember vagy
Ó, milyen ember vagy te, mondd,
ki bor nélkül is csak borong,
el van magának, nem beszél,
ritkán fúj, mint a déli szél,
kezében toll, nem kalapács,
nem sző hálókat, nem takács,
nem alszik, mikor álmodik,
ha ketten vannak, második,
leéli úgy az életét,
mindenütt volt, de szerteszét,
egyedül vívja harcait,
tegnap amott volt, már ma itt,
mindenütt van, és nincs sehol,
egyre ritkábban gyalogol,
elfárad hamar, hát leül,
nem dicsérik, nem részesül
büntetésben sem, már pedig
az ő bűneit büntetik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-08 08:38:54
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-08 08:38:54