Két kezedet le se rakd,
fogjad a homlokomat.
Hűtsed a számon a jajt!
Érzed? Szirma kihajt
s rázza a testem a láz,
sejtjeimen citeráz.
Ó, tartsd nyitva szemem,
Álmom messze legyen.
Ott csupa ráncos öreg
ül körül és lesi meg,
hogy remegek, ha a láz
forral, hűt, megaláz.