Az univerzum ideje lassul és végül
az egész egy állóképbe merevedik.
A profán rész neked jut, helyhez
kötötten, hatvanöt év, jó esetben.
Közben annyi mindenre kell figyelni:
visszavinni anyádnak a csatos üveget,
hétfőn esedékesek a számlák,
elfogyott a cukor, a pelenka,
mosdókenőcs is kell. A határidős
munkádba bele sem kezdtél még.