mintha nagyítón át néznéd ezt a
fáradt jövés-menést, a ragacsos
padlón egyensúlyozol egy széken,
fejed meg-megbillen, furcsa, koszlott
rókalyuk, elektronikus ütem
csorog a falakról, a sarokban
(mely távolodni látszik) kupacba
gyűlik a fény, már a hajnalok sem
olyan tiszták idebent, nyüszítesz,
a világ szétesőben odakint