FEJEMET MEGHAJTOM
Fejemet meghajtom, úgy szólok hozzátok,
Ötven év teltével hogyan csináltátok ?
Hűséget esküdve, mindenkit tisztelni,
Embernek maradni, gyermeket nevelni.
Megőszült fejetek, orcátok csókolom,
Köszönöm, köszönöm, szívemből gondolom.
Az élet alkonyán megfáradt derékkal
Egyre szaporodó növekvő bajokkal
Bizakodva néztek, szebb jövőt remélve,
Istenhez fohászra, segítséget kérve
Fordultok mindennap, nyíltan vagy titkolva
Mindíg reménykedve, halkan ezt suttogva:
Segítsd a gyermekünk, unokánk Istenünk,
Elég éltet adtál, idáig minekünk.
Emberségből példát, talán adni tudtunk,
Fogadjátok tőlünk, ez a földi jussunk.
Fejemet meghajtom anyám és jó apánk,
Aranyos hűségtek hagyjátok mi reánk.
Hosszú boldog évek várjanak még rátok,
Tisztelet övezzen akármerre jártok.
Zirc, 1993. 10. 17.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.