Számvetés-töredék szólóhangokra
A világ elrepült felettem
elszállt elszállt a kendők árnya
fenyő-jégbarlang erre ért
tű-hegyes fagy az árvaságba
*
A felszálkázott ifjuság
arany-meggypiros sűrűsége
töredék-verte mirtuszág
a lehetetlenség esélye
*
Elmaradt az álmos kövek
ide-oda hullása
odagurult, földre pergett
semmiben ült, kivárta
*
Újra és újra ez a megtanulhatatlan feltámadás
ahogy a mindennap átfolyik ajtad
széthullott már a szekrények belseje
a rongycsomóból szőtt pára
*
Rengeteg hamumat széthagytam a sziklák között
ablakaim töredéke
ezredév utáni talány
tárlókban fennmaradt emlékhelyek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kutatás (Bp, 2004)
Kiadó: Fekete Sas