ahogy az áttetsző törékeny szár
áttöri a felszínt
ahogy a kettérepedt maghéj
észrevétlen földre hull
megragadni azt a pillanatot
ahogy a hajtáscsúcs
kétszárnyú palástjában
föld felé hajol
mindvégig rejtve hagyni
tartó gyököcskében
ünnepi pártában osztani meg
golgotai mozdulatot