Lehet-e költőn?
(J.T.-nek)
Tamás, lehet-e a költőn segíteni,
Vagy minden jót kívánni és integetni,
Ha minden úgy döntődik el benne: elég,
Hogy tovamegy, amerre több a lélekér’.
Kell-e bánni, ha kései ágyán sár van,
Pedig a lélekkel lenne dolga, lánggal?
Költőnknek kell segíteni, hidd el, Tamás,
Csöndben, mindannak, akinek nem problémás
Élni úgy életét, akárha sohase
Születtél volna társnak, akin tán lehet
Elfogadva, ami segít-teremt – hála –
Végre besorolod a némákat társnak.
Maradjunk hát meg az el-nem-szakadásban,
Olykor levésben – gondold meg csak: Istennek
Mily kevés a nemléte – veled cserélne?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-13 23:45:46
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-13 23:45:46