a kút
a parkettán vibrált az ablakról visszatükröződő reggeli napfény
a fűtetlen szobában kinyúlt keze a paplan alól krákogott egyet
és az asztalon kotorászott aztán végül felemelte a fejét hogy odanézzen
mert nem találta meg
a másik oldalon a kiüresedett százas papírzsebkendőcsomag
a hirtelen légmozgástól lecsusszant a földre
felsóhajtott francba kikecmergett az ágy szélére és felült
még az esti ruha volt rajta a melltartót is elfelejtette levenni
pedig abban szörnyen kényelmetlen aludni
kiment a konyhába eresztett magának egy pohár vizet
megitta aztán az előszobába ment
a fogas alatt az üres hátizsákhoz nyúlt
felvette a hátára még napszemüveget is biggyesztett az orrára
az ajtót csak kilincsre zárta
már besötétedett mikor hazaért
becipelte a szoba közepére a hátizsákot
szinte teljesen megnyúltak a táska fülei a belepakolt súlytól
széthúzta a cipzárt és lassan pakolni kezdte kifelé
a régi téglákat macskakőtörmeléket kerek lapos kavicsokat
gyengéden igazgatta egymásra őket úgy építgetett játszott velük
mint kisgyerekek a legóval
egyszer a nyelvét is kidugva hagyta szája sarkában buzgalmában
odakint pirkadt mire végzett az ablakhoz lépve lehúzta a redőnyt
a kút pont a derekáig ért óvatosan átmászott a peremén
aztán a mélyén összekucorodva sírni kezdett
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-11 22:23:32
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-12 01:45:45