Csendszeletek
(Csendes ház happening:
Fábián Franciska
Fischer Balázs
Kortsmáros Zoltán
Városi Gabriella
Pusztafi Panna)
csend
harapni
ízlelni
forgatni a szájban
vágni lehet
csendszeletek
csendszeletelőgép
szó
dobszó
szódob
dob hívja hangot
felsebzi a csend falát
átvágja
mintha késsel
ne késs el
ne késd le a kést
ruhák fodrát
csendmag
vond ki a zajból
metróajtó-csapódásból
gyerekzsivajból
végy egy tölcsért
töltsd magadba a csendet
csendmorzsák az asztal alatt
macskatál a fürdőben
fürdik a csend
macskamorzsa
szótagok hullnak
szó-tagok-tagok-tagok
dadog a csend
belebeszél
hang és rím
véget nem érő vasúti szerelvény
lépcsőn korláton mennyezeten
gomolygó füst
füstköd
lélekalagút
papírszőnyegen
roppan a csend
fekete árnyak
macskaléptek
kesztyűs kézzel bánj
a borral
mámorral
ujjak a borban
újbor
mintha zongoraszó
alig-hanghatás
álarcok
mintha-arcok
nagybőgős macskaosonás
tetőre éjbe mába
létra fokára
viharlámpa az éjszakába
dallamfény
fuvolaszó kúszik cserepeken
cserepes ajkadon
tapad a tetőre
tetőn hang őre
lélekhang
kalapodra kúszik
válladra lecsorog a csend
csordogál fuvolahang
lépcsőzik fülbe
hallójáratba
csordogál a szó a hang a bor
a társasigény a macskaidény
csordogál békességgel
borral búzával
polírozott éjszakából kimetszett fuvolaszó
távcsőben látványzsugor
köd átlátszó teste lebeg a zuhatag fölött
mihez meddig van közöd
felfecskendezett csillagok
lesik a házak bélcsatornáit
gumikesztyűvel tapogatják körül
a körfolyosó remegő testét
leláncolt emlékek várnak szabadulásra
adj a tűzből Prométheusz
égess magadba
szorosra szövik a szót
szőttesbe szövődünk
szőtt testbe szőtt este
a csend eleste
ami égi égre
ami földi földre
támaszd fel a létrát
keresd az átjárót
engedd el a Földet hadd zokogjon
hátha fölébred a hangra
mélységhangra
idegensége mélyére
kacagás nő a magasban
felágaskodik
visszahull
gurul gurul a lépcsőn
korláton
fülkürtön
gyomorfalon
gurul kívül és belül
gyűjtsétek marokba
hajítsátok ki az éjszakába
hullócsillagok
hulló macskaléptek
szemükben fénylövedékek
vágj le bozótvágókéssel
ne kapaszkodjak beléd
te Föld
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-24 10:53:14
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-24 10:53:14