ÚJ HITLEREK
Hitlerek voltak, vannak, s lesznek addig
míg métely-szót fal be a birkanyáj,
s hamis jövőt vetítő délibábot
bamba szemekkel bámul, megcsodál.
Hitlerek voltak, vannak, s lesznek addig
míg bálvány előtt térdel le a hit.
A nép - nem nép, míg csupán bárgyún béget
igent mindenre, s nem gondolkodik.
Hitlerek voltak, vannak. Hitlert szülhet
nemcsak germán föld. Bármely náció
nyakán megülhet kisebb-nagyobb Hitler,
s Hitler Hitler, akkor is, ha - zsidó,
akkor is, ha nem az a dúvad, bajszos,
hanem szakállas, rókaarcú lény,
s lobogót lenget, sokcsillagost, sávost,
világ-pénzeszsák csábos tetején,
akkor is, ha kulisszák mögött trónol,
ordítás helyett csak fülekbe súg,
s Hitler-voltáról ezt-azt tudók-sejtők
maffiakézben eltűnő tanúk.
Sok szolga játssza - koncért - a bolondot,
mig Hitlerükön bírói talár.
Lehet: próféták átka most hiába,
de birkanépet vér és könny bevár.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Kis LANT, 2004/1