Visszhangként
csaponganak a gondolatok,
a tudatalattiban
kristályokká szilárdulnak.
Emlékezet!
- Hagyd, hogy kitörjenek,
elevenen megnyúzzanak,
hogy érezzem, ha lüktet és
vág minden penge-mozdulat
hasítja elmém, s mint a
föld bugyrából
tűzhányóként felszínre törjön
a feledésre kárhoztatott
Tízparancsolat.