A költészet napján, 2010-ben
Országgyűlési választással
a magyar nép együtt ünnepelt
költészetet, József Attilát,
hallgatott mesét, hazugságot,
rendért, szabadságért kiáltott,
urai szent szavába vágott,
„pénzzel telepakolt talicskát
gurított haza”, megérdemelt
büntetését majd elnyerheti,
mert jönnek a „makulátlanok”,
s elszámoltatnak minden bűnöst,
mert van itt, ki „sosem hazudott” –
szerencséje van a hazának,
hogy vannak ilyen gyermekei,
akik most példát statuálnak…
S a költő ír. Haszontalanság,
hogy verset firkálgat napestig,
ünnepli magát valameddig,
míg ellepik a szárnyas hangyák.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-17 23:07:22
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-17 23:07:22