Ha nem leszek
Hogyan leszek, ha nem leszek,
csak emlék, jelkép, kőkereszt?
Jelzi, hogy voltam valahol –
nem létező kutyám csahol,
hogy mégiscsak hiányzom én
innen-onnan e féltekén,
hol egy üres hely, hol pedig
ami nem volt, keletkezik;
megjelenik egy égi jel,
melyre már senki sem figyel,
mert mint a többi, épp olyan:
dögunalom és céltalan.
Hová leszek, ha nem leszek,
tőlem nem jut el felelet
az égvilágon semmiről,
kedves eperfám is kidől,
s most, hogy ezt végiggondolom,
egyedül vagyok, s hallgatom,
hogy hull a fáról a levél,
akár a kendő, leng a szél,
csillapodik az isten is –
ha van – majd most következik;
s mert bűnös vagyok? – nem perel,
csak lágyan apámhoz emel.
(2004-ben, 30 évvel apám halála után)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-17 05:26:33
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-17 05:26:33