Látom a tested
Látom a tested, elképzelem,
mint virtuális csodaképet,
nem a technika játszik velem,
oda tapad a tekintetem,
hol a részből sejtek egészet,
kiegészíti a képzelet,
mire az érzés képtelen már -,
messziről sugároz át veled
az áldott, érzéki test-meleg,
a szerelem hőmérséklete -,
és minden más itt kívül reked.
Csak a szemed, az arcod látom,
a nyakívedet, a kebledet,
hasadon, mint a rózsafákon
ágaznak kuszán a kék erek,
s ölednek apró erdejében
az életnek mély kútja rejlik,
akár az érték az egészben.
Így veszem birtokba a tested,
kis lépésenként, mint a harcban
öntudatlanul a katonák,
s a legbékésebb ütközetben
nem érzékelem, hogy elestem,
s nem veszi észre a világ.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-08 05:43:02
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-08 05:43:02