Kérded, merre van az anyám
Kérded, merre van az anyám,
ő még dolgozik a tanyán.
Én meg odavagyok érted,
mindig lesem ideérted.
Áldom lábadat, a porát,
földön keresem a nyomát.
Mindig lesem ideérted,
értsd meg, odavagyok érted.
Mert hát az a baj, kenyeremen soha vaj
nincsen, de a só azért megtalálható.
De azért, ha te szereted, tejet-vajat sokat veszek,
mert az mindig jó, gazdasszonynak az való.
Leveszem a pásztorbotot, jobbról-balról sokat adok,
áldás mindig kell, mire a kakas fölkel.
Mindig keresed az anyám,
Értsd meg, kint kapál a tanyán.
Én meg odavagyok érted,
és már unom a kitérted.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-01 09:51:48
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-01 09:59:58