Legyenek őszök
apám Surda volt
nagyanyám szeme mazsola
diófáról a hinta, a gumikerék
már rég leszakadt
mire le tudtam írni:
már szavakat sem várok a
mindent felzabáló rothadástól...
valaki kivágta a cédrust a sírról
már ez sem él
égre mered a csonka törzs:
egy véletlenül kinőtt, de
szándékosan kettéfűrészelt apa
olyasforma, mint egy
örökké égre célzó nyílsarok
most már szeretném, hogy
legyenek őszök
napkévébe csavart, szálló porok
amikre
galaxisra tárt óvodaablakok nyílnak
legyenek
félig költő-gyerekek
de egészen boldogok
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-27 10:29:08
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-27 10:29:08