Két könnyű vers
Mert nem elég, hogy dolgozol,
a vers eltűnik valahol-,
forrás fut, gőzölög a nap
arcodra égett ég alatt.
Mint a kórházi ágy, inog
a bölcső, hogyha megrúgod,
szüless belé, te szertelen,
szabad-mellű szerelem!
*
Ketté tört tenyérvonalad,
szívedbe szúr a pillanat,
bőrödbe bújnak a szelek,
csókolsz egy csalánlevelet.
Árnyék árkolja szemedet,
körüldongnak a fellegek,
sínekre pottyant a varázs,
beléd szagol egy lódarázs.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2011-01-07 07:34:14
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-07 07:34:14