Az utolsó szonett
Szeretni úgy lehet halálig,
hogy az ember csak élni vágyik
a legutolsó leheletig.
Ha tudnám, mikor következik
visszavonhatatlanul a vég,
már belenyugodni sem elég,
a szerelem segít ebben is -,
mert érthetőbb lesz a genezis,
elfogadhatóbb a szenvedés,
ha kérdeznék, mondhatnám, hogy kész
vagyok akár a pusztulásra,
csak a szerelmem meg ne lássa:
hiába gyötör a fájdalom,
akkor is szeretni kell, nagyon!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-12-25 05:46:45
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-25 05:46:45