Latinlover
Van közöttünk ezerötszáz kilométer.
A te mókás akcentusod és az én pocsék nyelvtanom.
Mindez franciául. Budapest. Paris.
Plusz (gratis) két kisgyerek, feleség avagy élettárs.
Vadházasság. Vad portugál.
Halló. Várom az életem.
Közben néha repülőre szállok.
Telefonálok.Néha éjszakákon át.
Az egyenleg: négy év, négy éjszaka,
egy lekésett repülő, egy kiszívott nyak;
elhasznált védőfelszerelések száma:
beazonosíthatatlan,
félreértett, babelfish fordítású sms-ek
miatti szakítás, talán három. Egyazon napon.
(kibaszott nehéz nyelv ez a portugál)
Cserbenhagyás részedről - három.
Be nem tartott ígéreteinket inkább ne számoljuk.
Tíz centiméternél kisebb követési távolság esetén
ütközéskor józan ész felszámolása azonnal bekövetkezik.
Mindkét félnél.
Baszunk. Szeretkezünk.
Encore! Encore? Encore.
Mondod az istentudjamit portugálul is,
azt se bánom, ha vannak köztük mocskos szavak.
Beszélj.Ordíts! Suttogunk.
Cirógasd a hátam, az arcom.
4 év után először voltunk szállodaszobában.
Úgy örültünk az ágynak és a zuhanyzónak,
mint Haitiban az emberek tiszta víznek
földrengés után vagy kolera idején.
Nem jössz ki a reptérre, mert veszélyes.
Aztán kijössz értem. Majd autózunk két órát.
Périferique. Ezt sose hagyjuk ki.
Tiszta Bonnie és Clyde, csak az üldözök hiányoznak.
Hová menekülnél velem, mondd?
"Jövök holnap." Nem jössz. Fájafejem,
nincs melegvíz, figyel a feleségem.
Én vagyok életed nője. Ártatlan. Teljes.
Legszebb. Legjobb. Intelligens. Stb.
Ettől független, AIDS tesztet csináltatnál.
Én imádom, ahogy jársz az utcán.
Mint aki táncol.
Mesélted, tűzoltó voltál fiatalon.
Az én mediterrán hősöm. A segged is pompás.
Erre gondolok, mikor ötven perce gyalogolok
éjjel egykor mínusz tíz fokban
az ETAP hotelhez.
Nem vulkán, cunami, vagy járvány.
Szerelmi áldozat vagy drágám.
És te általában engem vársz.
Én meg az életem.
Az latinloverba' vert tanyát.
Tutti a védelem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-12-20 16:19:35
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-20 16:19:35